Aalto kynttilälyhty 50mm f

eurosport-1-ohjelmatiedot
  1. Vincent van gogh elokuva
  2. Van Gogh – ikuisuuden porteilla (2018) - Elokuvauutiset.fi
  3. Arvostelu: Van Gogh – Ikuisuuden porteilla -elokuva keskittyy kuvaamaan van Goghin viimeisiä vuosia | Me Naiset

LISÄMATERIAALI: Ei lisämateriaalia. DVD-JULKAISU: Julkaisija: Soul Media / Scanbox (maahantuonti Elokuvapalvelu J. Suomalainen) Tekstitys: suomi, ruotsi, ym. Ääni: Dolby Digital 5. 1 Kuva: 2, 35:1 Levyjä: 1 TALLENNEFORMAATIT:

Vincent van gogh elokuva

Nyt nähtävä Julian Schnabelin viime vuonna ilmestynyt elämäkertaelokuva Van Gogh – Ikuisuuden porteilla ei siis oikeastaan voi kuin epäonnistua vertailussa. Mutta jos unohdetaan vertailu ja tarkastellaan elokuvaa vain itsenäisenä teoksenaan, se ei ole hassumpi. Elokuva keskittyy kuvaamaan van Goghin viimeisiä vuosia. Rajaus toimii hyvin, vaikka katsoja kaipaisikin välillä taustoitusta sille, mistä mestarin mielenterveysongelmat johtuivat. Willem Dafoe onnistuu hyvin roolissaan väärinymmärrettynä nerona. Oscar Isaac hurmaa kollegana ja ystävänä Paul Gauguinina. Tatiana Lisovskayan tunnelmallinen musiikki hyväilee korvaa. Elokuvan visuaalinen ilme on niin tyylikkäästi toteutettu, ettei katsoja taatusti unohda ohjaaja Schnabelin olevan itse toiselta ammatiltaan taidemaalari. Benoît Delhomme kuvaa häikäisevän kauniisti. Van Gogh – Ikuisuuden porteilla *** Seuraa meitä Facebookissa Sisältö jatkuu mainoksen alla

Van Gogh – ikuisuuden porteilla (2018) - Elokuvauutiset.fi

Arvostelu: Van Gogh – Ikuisuuden porteilla -elokuva keskittyy kuvaamaan van Goghin viimeisiä vuosia | Me Naiset

Itsekin taidemaalarina tunnetun Julian Schnabelin ohjaama Van Gogh – ikuisuuden porteilla on sen sijaan live actionia, jossa jälleen kerrotaan näistä van Gogh'n viimeisistä vaiheista. Tällä kertaa Vincentinä nähdään rooliin auttamatta liian vanha Willem Dafoe, joka iästään huolimatta tuntuu ainoalta oikealta valinnalta. Sympaattisessa ja intensiivisessä Dafoessa on kaikki ne riivatun, piinatun ja elämän kaltoin kohteleman taiteilijaneron piirteet, joita van Gogh'n näyttelijässä odottaakin näkevänsä. Schnabel on tehnyt elokuvastaan tunnelmapalasen, tavanomaisesta poikkeavan henkilökuvan, jossa perinteisen juonielokuvan ainekset on hylätty. Vaikeaselkoinen se ei silti ole, eikä edes tekotaiteellinen, vaikkakaan ei täysipainoinen teoskaan. Roolihahmot ovat pukeutumiseltaan ja ulkonäöltäänkin tuttuja van Gogh'n maalauksista, aivan kuten aiemmissakin elokuvissa – mitenpä muutenkaan. Mutta totuudesta tai oletetusta totuudesta Schnabel kyllä poikkeaa varsinkin elokuvan lopussa, vaikka sekin teoria on yleisesti tunnettu.

Me Naiset Elokuva keskittyy kuvaamaan van Goghin (Willem Dafoe) viimeisiä vuosia. Kuva: Finnkino Van Gogh – Ikuisuuden porteilla -uutuusleffassa Willem Dafoe loistaa taidemaalari Vincent van Goghin roolissa. Alankomaalaisen taidemaalari Vincent van Goghin (1853–1890) elämätarina on filmatisoitu useampaan otteeseen. Herää kysymys, kuinka monta kertaa se pitää vielä veivata uusiksi. Eikö maailmasta muka löydy enää taiteilijaneroa, jonka elämäkertaa ei olisi vielä tehty? Tunnetuin van Goghin elämäkerroista lienee Vincente Minnellin vuonna 1956 ensi-iltansa saanut elokuva Hän rakasti elämää, jonka päärooliin heittäytyi täydellä vimmallaan Kirk Douglas. Viime vuonna puolestaan sai ensi-iltansa täysin yllättävä ja omaperäinen tulkinta Loving Vincent. Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama puolalainen animaatio oli ensimmäinen täysin käsinmaalattu kokopitkä elokuva. Se herätti taiteilijan maalaukset ainutlaatuisella tavalla henkiin. Loving Vincent oli niin vastaansanomattoman upea, että sen kanssa on liki mahdoton kilpailla.

  1. Suomi tv kanavat
  2. Minolta uusi game of thrones jakso tulee series
  3. Cls amg 2010
  4. No 7 kosmetiikka
  5. Sää 10

Tietoja Luotu: 19. 11. 2019 18:08 AT ETERNITY'S GATE Irlanti, Sveitsi, Iso-Britannia, Ranska, Yhdysvallat 2018 Ohjaus: Julian Schnabel Käsikirjoitus: Julian Schnabel, Jean-Claude Carrière, Louise Kugelberg Tuotanto: Jon Kilik Pääosissa: Willem Dafoe, Rupert Friend, Paul Gauguin 1 tunti 48 minuuttia Vincent van Gogh'n (1853–1890) lyyrisen traaginen elämä on kuin elokuvaa varten tehty, ja se huomattiin jo 1950-luvun Hollywoodissa. Vincente Minnellin ohjaama ja Kirk Douglasin tähdittämä Hän rakasti elämää (1956) oli keskeisessä roolissa siinä, että maalaustaiteen suurimpiin kuuluva mestari tuli tunnetuksi myös Yhdysvalloissa. Minnellin elokuva oli yhtä aikaa intiimi ja valtava. Sen ulkokuvat filmattiin ajan tyylistä poiketen Euroopassa, aidoilla tapahtumapaikoilla, ja vieläpä vanhimmassa, laajimmassa CinemaScope-formaatissa. Massiivinen anamorfinen kuva ja sen keskiössä Douglasin herkkä roolisuoritus jäävät katsojan mieleen. Viime vuosina van Gogh'n elämästä on tehty kaksikin elokuvaa. Doroty Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama Loving Vincent (2017) on ainutlaatuinen kokemus, käsinmaalattu animaatioelokuva, joka kertoo päähenkilönsä viimeisistä vaiheista eri aikatasoilla ja eri näkökulmista (Minnellin elokuva etenee kronologisesti ja vain van Gogh'n näkökulmasta).